Rekonstruktionen räddar Almtuna från konkurs – den här gången

Idag kom domen i Uppsala tingsrätt som meddelar att krisföreningen Almtuna åtminstone för tillfället räddas från konkurs.

Klubbens fordringsägare har gått med på klubbens rekonstruktionen, även om Skatteverkets representant Juha Huttunen kritiserade klubben och ordföranden rejält.

– Det som förvånar mig är att ni säger att ni under flera år haft ansträngd likviditet och ändå så gör man den här enorma satsningen, utan att ha konstaterad finansiering. Man kanske borde ha varit lite försiktigare när man gick in i det här räkenskapsåret, sade Juha Huttunen.

Almtunas ordförande håller med i Skatteverkets kritik mot föreningens budget.

– Jag håller med fullt ut på de påståendena och sedan så har vi haft frågeställningarna med arenaprojektet som har legat med i bilden, men det har inte varit någonting som vi budgeterat för, svarade Roger Lodén.

I tingsrätten lovade föreningen genom ordföranden att klubben kommer att anpassa budgeten efter nuvarande arenan och inte efter drömmen om en ny arena som ständigt går i kras för krisklubben.

– Kostnadssidan kommer vi aktivt styra i närtid. Spelare som ligger på kontrakt, även om de har kontrakt på nästa år, kommer att erbjudas att söka sig till andra föreningar, sade Roger Lodén i tingsrätten idag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s