Därför har HockeyAllsvenskan uppehåll och inte SHL

Bild

Det är många som undrar hur det kommer sig att HockeyAllsvenskan har uppehåll nu innan OS och inte under OS som SHL har.

– SHL har dispens att spela nu, det har inte vi, säger Stefan Bengtsson, vd för HockeyAllsvenskan till Huvudstadsbladet.

Många har höjt på ögonbrynen över att HockeyAllsvenskan har uppehåll nu och inte när det är OS i Sotji. Nu är inte HockeyAllsvenskan ensamma om att ha uppehåll nu och fullt spel under OS.

– Det är ett internationellt landslagsbreak inlagt nu och de högsta ligorna vars landslag inte spelar i OS har uppehåll nu och har turneringar. Det spelas även ett antal ungdomsturneringar under det här breaket, säger Stefan Bengtsson (bilden) till Huvudstadsbladet och fortsätter:

– SHL och SM Liiga (Finland) har dispens att spela nu, eftersom de har haft större chans att få med spelare i OS. Vi skulle inte hinna med Play off och Kvalserie om vi har uppehåll under OS också.

HockeyAllsvenskan har flyttat några omgångar, antingen har de bytt speldag, eller så ha de bytt speltid. Allt för att inte HockeyAllsvenskans matcher ska krocka med viktiga matcher i OS.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s